Mi a különbség az SPF az RSPF és a DSPF között?

Minden szakmában vannak szakkifejezések és varázs szavak, amelyeket az eladók használnak, a vevő pedig csak kapkodja a fejét és nem érti miről van szó. Most a másológép lapadagolónak témakörét járom körül.

LapadagolóMi a lapadagoló?

A másológép üveglapja felett lehet egy egyszerű műanyag tető, ami alá berakod a papírt ha másolni akarsz rá vagy be akarod szkennelni. Ezt helyettesítheti egy olyan kiegészítő, aminek van egy több lapot befogadó bemenete. Ez az opció képes a papírlapokat automatikusan egymás után az üveglapra húzni, hogy a másológép lemásolhassa vagy beszkennelhesse.

Tudok e könyvet másolni lapadagolóval?

A lapadagoló ugyanúgy felnyitható, mint egy sima tető. Ha könyvet akarsz másolni, nyisd fel és tedd közvetlenül az üveglapra a másolandó dolgot.

Milyen fajtái vannak a lapadagolónak?

SPF (Single Pass Feeder) vagyis egy oldalas lapadagoló. Ez az egység a másolandó lapokat behúzza a dokumentum üvegre, de nem tudja azokat megfordítani. Olyan készülékekhez használatos, amelyekben nincs duplex egység, tehát a gép nem tudja megfordítani azt a papírt, amire a másolat készül. Egyre kevesebb ilyen modell van, ma már inkább csak a multifunkciós eszközök között találunk ilyet.
Összefoglalva: ezzel a kiegészítővel egyoldalas eredetikből egyoldalas másolatok készíthetőek egyetlen gombnyomással (nem kell nyitni és zárni a tetőt és cserélgetni a lapokat).

RSPF (Reverse Single Pass Feeder) vagyis két oldalas lapadagoló. Ez a kiegészítő rendelkezik az SPF tulajdonságaival, de képes arra is, hogy megfordítsa a papírt. Duplexes másológépeken használatos. Segítségével egy és két oldalas dokumentumokat is be tudsz olvasni és készíthetsz belőle egy vagy kétoldalas másolatot – tetszőleges kombinációban.

DSPF (Duplex Single Pass Feeder) Ez egy olyan lapadagoló, ami ugyan nem fordítja meg a behúzott lapot, viszont annak mégis mindkét oldalát beolvassa. Ezt úgy oldja meg, hogy alul és felül is van egy szkenner egysége. Így képes ugyanazokat a feladatokat ellátni, mint amit az RSPF, viszont mivel mindezt egy menetben végzi, annál sokkal gyorsabb. Mindez szkennelésnél nagy előny. Így képes például az MX-3070N 30 lap/perc sebességű másológépünk 200 oldalt beszkennelni egy perc alatt.